یک خوب کاشی فیروزه است
چهار ورودی در هر سمت میدان با چهار حیاط مربع شکل ۱۰x۱۰ در هرسمت در مسیر دسترسی، به نشانه چهاربخش باغ تاریخی، آسمان را به داخل ایستگاه آورده و با تغییر رنگ کاشی کتیبه، چهار فصل را در چهار سمت میدان نمایش میدهد تا به شناخت حس مکان هریک کمک کند. این ساختمان به صورت چهار ایوانی است و بر فراز آن گنبدی هست که با کاشی فیروزهای رنگ پوشیده شدهاست. مساحت باغ مصلی ۱۸جریب است و دور تا دور آن به صورت غلام گردش میباشد درضلع غربی مصلی آبانبار بزرگی که در نوع خود بسیار جالب توجهاست که دارای دو بادگیر ست از دیگر زیبائیهای این عمارت وجود دو بادگیر است که در تابستانها باعث سردی و گوارایی آب این آبانبار میشود. عمارت مصلی مدفن سید نوربخشی بزرگ سلسله نوربخشیه است مزار او روبروی درب ورودی باغ مصلی قرار گرفته و سنگی با تاریخ ۹۵۳ هجری بر مزار نصب شدهاست. در محل ورود به حیاط یک هشت ضلعی ورودی آن هشتی، بالا خانهای است هست که محل کتابخانه معاضدالسلطنه پیرنیا بودهاست. دوره چهارم شکلگیری عمارت آصف مربوط به سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ است که شامل مرمت کلیه قسمتهای عمارت، تعویض سنگفرش کف حیاط، ساخت دوباره حیاط مستخدمان به شکل امروزی است.
شکلگیری شهر اصفهان را باید همزمان با ساخت مسجد جامع دانست. فضای داخلی کلیسای جامع به سبک زیبای گوتیک تزئین شده است و در صومعه تابلوهای آزولهجوی آبی و سفید در معرض نمایش قرار دارد. مسجد شاه در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و همراه با میدان نقش جهان، به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. فرمانی از شاه عباس صفوی. بنا به استدعای «یقیازار گاسپاریان» یکی از ارمنیان مقیم جاوه، و توصیه «جاثلیق تاتووس»، خلیفه اعظم ارمنیان ناصرالدین شاه میزان مالیات دریافتی از بازرگانان ارمنی را از پنج درصد به سه درصد تقلیل داد. اگر ان واجد بازتابش باشد انوار عالی الهی را به طرق مختلف نمایان میسازد. هندسه این نقوش دارای کششی درونی و به صورت متحدالمرکز یا مرکزگرا نمایان میشود. نور در این میان نقش حکیمانه خویش را با ظهوری حیات بخش ایفا میکند و تأثیر وجودی خویش را در تراش الماس گونه فضا در هماهنگی شگفتانگیز با هندسه به جای میگذارد. ورودی در مساجد ایران جایگاه انتخاب و اطمینان است و تمایز را در مکان نشان میدهد و بیان میدارد که هویتی قدسی و کاملاً متفاوت با پهنه هیولایی اطراف در حال وقوع است.
طبق نقشهٔ بنا، بنا شش ورودی دارد. به ویژه آن که این بنا درست در میان بافت تاریخی شهر قرار گرفتهاست. بنا مربوط به دوره صفوی میباشد و در اصفهان، نائین، مقابل مسجد جامع نائین و خیابان ۲۵ شهریور واقع شدهاست. یکی از زیباترین پنجرههای نورگیر، پنجرههای مشبک چوبی مسجد جامع اصفهان است که با طرحهای متنوع گره سازی، عملکردی در پنجرهها و درهای ارسی دارند. خانه فاطمیها دارای بخشهای اندرونی، بیرونی، حیاط خلوت، تالار ارسی و گوشواره با تزئینات گچبری، نقاشی معرقکاری و نیز درهای زیبایی مشبک کاری است. چشمانداز طبیعی مقابل آن نیز بسیار بدیع و چشمگیر است. ارتفاع نائین از سطح دریا ۱۵۸۰ متر، عرض جغرافیایی آن ۳۲ درجه شمالی و طول آن ۵۲ درجه شرقی است. آنچه در پرانتز جلوی هر نام آمده است، اکثراً نامها یا صفات دیگری است که در قرآن برای آن نام ذکر شده است؛ یا نسبت آن شخص. ↑ قرآن الإسراء آیهٔ ۱: الإسراء سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَیٰ بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ(۱).
↑ «گریشنا | خبر و فرهنگ در گراش» نور و بازی و خنده در جشن روز گراش». ↑ اشیدری، جهانگیر (۱۳۴۱). ↑ میرمران، سید هادی (۱۳۷۷). ↑ W., Beamish, A. Donovan (1990). Village-level brickmaking. ↑ «شناگر ملیپوش اصفهانی: مهمترین درخواست ما فراهم کردن یک استخر استاندارد برای تمرین است/ پایگاه ملی اصفهان صرفاً یک اسم است- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم | Tasnim». آنگاه دربارهٔ آنها با یکدیگر به گفت و گو پرداختند و گفتند: بر روی آنها بنایی برآورید -پروردگارشان به کارشان آگاهتر است- و آنان که بر حالشان آگاهتر شده بودند، گفتند: نه! اما با وجود تکثر این بازتابشها حرکت صعودی در آنها دیده میشود و در انتها به یک خورشید یا شمسه در نور ازلی میرسند. این صفحه آخرینبار در ۵ فوریهٔ ۲۰۲۳ ساعت ۱۲:۵۴ ویرایش شده است. اما در سرامیک، این لایهی محافظ از جنس سرامیک است و همین هم باعث میشود که وزن آنها سنگینتر باشد و مقاومت آنها هم بیشتر باشد.
اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد کاشی ایفا بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.